المحشي الليبي  

كتبة بواسطة memo


المقادير

مقدونس


بصل



لحم مكعبات وهناك من يستخدم المفروم




نضع المقادير السابقة فى صحن كبير شوى ، ونضع معهم النعناع الجاف
وإذا كان عندك أخضر حطى منه



جهزى الأرز واغسليه كويس



نضع البهارات على المقادير السابقة ( ملعقة ونصف طماطم العلب ، ملح ،
نصف ملعقة فلفل أحمر ، قليل من الفلفل الأسود ، قليل من الكركم ،
وملعقتين كبار زيت زيتون ، وحركى الخليط وأخلطيه جيدا



والأن خذى الفلفل المغسول وضعى الخلطة فيه




جهزى الطنجرة وحطى فى أسفلها أعواد المعدنوس أو قشر البطاطا وفرشى أسفلها





ونضع على المحشى وهو فى الطنجرة القليل من الماء المخلوط بقليل من البهارات
( أنا أخذ الصحن اللى كان فيه الخليط ونحطله قليل من الماء ونحركه كويس
ثم نضعه على الفلفل وتعرفين نضجه بحبات الأرز واللحم والفلفل
يبدأ يذبل عندها خلاص صار جاهز


This entry was posted on 8/29/2008 03:47:00 PM . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Subscribe to: Post Comments (Atom) .

0 التعليقات

count