صينية اللحم المفروم بالبشاميل وكرات البطاطس  

كتبة بواسطة memo

المقادير:
نص كيلو لحم مفروم
بصلة مفرومة
صلصة بيتزا أو معجون طماطم
بهارات - ملح
بطاطس مسلوق (الكمية حسب الرغبة) + شويه حليب
بقدونس مفروم

3 أكواب حليب
3 ملاعق كبيرة دقيق
جبن موزاريلا او رومى


الطريقة:
- نعمل اللحم المفروم بتحمير البصل ثم اضافة
اللحم المفروم والبهارات مع تفتيته حتى ينضج وينشف.. يضاف الملح.
- نضيف قليلا من الصلصة الى اللحم، حتى يصبح لونه محمر..
(بس نغير لونه بدون اى سوائل فيه)
- نهرس البطاطس البطاطس مع الحليب والملح والبقدونس ونشكله كرات،
عددها يكفي لتغطية الصينية.
- نعمل الباشاميل
الدقيق يحمر فى السمن و يصفر لونه بسيط و نضيف اللبن فيه
مع التحريك المستمر ثم وضعه على النار وتحريكه حتى يغلظ لازم
سميكه و متنسوش الملح و الفلف الابيض
- في صينية نضع اللحم المفروم ثم نصب الباشاميل فوقه،
ثم نصف البطاطس فوق الباشاميل.
- نرش الجبن ثم ندخلها في الفرن..
اللحم المفروم بصلصه البيتزا

نضع طبقه البشاميل

كوري البطاطس و رصيها فوق البشاميل

و رشي فوقها الجبن الرومى او الموتزاريلا

الشكل النهائي

و بألف صحة و عافية يارب


This entry was posted on 8/29/2008 04:45:00 PM . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Subscribe to: Post Comments (Atom) .

0 التعليقات

count